Mafua'aga ma Fofo mo Fa'avevela o le Pu Ultrasonic

Ultrasonic pu o se vaega masani o masini ultrasonic, lea e faʻavasegaina e oloa ma masani ona faʻaaogaina mo le uʻamea ma le tipiina.O le a se mea e tatau ona tatou faia pe a vevela le limu i le faagasologa o le uelo?

O mafuaʻaga autu nei ma le fofo, o mea nei e mo naʻo faʻamatalaga, faʻafitauli faʻapitoa e suʻesuʻeina, faʻafesoʻotaʻi ma matou pe a e feiloai i nei ituaiga o faʻafitauli

1. Siu

i: Ua matala fa'ailoga o le limu.Afai e matala le sikulima,le ulu ultrasonic o le a vevela foi.

Fofo: E mafai ona e aveese le limu ma faʻapipiʻi ma faʻamau.

ii: Na gau le fa'avili i le limu

E malepe le sikulima i le limu, lea e mafai foi ona mu ai le limu

Fofo: Aveese le sikulima gau ma sui i se sikulima e fa'amaua ai le limu

信截图_20220530172857

2. Limu

i: Ua faaleagaina le masini pito i luga o le ultrasonic

Talu ai ona o le ultrasonic pito i luga o loʻo faʻafesoʻotaʻi saʻo ma le oloa, o le a maeʻa pe a uma se taimi umi ma mafua ai ona suia le taimi.Po'o se ta'eta'e la'ititi i le li'o pito i luga e mafua ai ona vevela le li'o pito i luga ona o le tele o le au.

Fofo: Su'e le uluai gaosi oloa e toe fa'aleleia le limu pe sui le limu.

Ii: Ole masini ole masini e le fetaui ma le ultrasonic mold frequency - e mafai foi ona le faʻaaogaina saʻo

Ole taimi ole masini e le fetaui ile fa'asologa ole fa'asolo

Ua vaevaeina le masini uelo i le siakiina otometi ma le siakiina o taimi ole tusi, pe a le fetaui le taimi, o le a vevela foi le limu.

Fofo: Otometi po'o le fa'ata'ita'iga fa'asologa o taimi e fa'amautu ai le fa'asolo

3. Oscillator & laupapa eletise

i: O le faʻalavelave o le vibrator e faʻateleina ina ia le mafai ona faʻafeiloaʻi atoa le malosi i le oloa

O le vibrator e aofia ai le transducer ma le titanium alloy luffing rod, ma o le faʻaleagaina o le faʻatinoga (faʻateleina o le impedance) e mafai ona tupu pe a uma se taimi umi o le faʻaaogaina, e mafua ai le faʻaitiitia o le suiga o le malosi o le malosi, mafua ai le vevela.

Fofo: E sili ona su'e le uluai gaosi oloa e toe lipea pe sui le transducer.

ii: E le fetaui le ipu eletise ultrasonic ma le vibrator

O le masini uelo ultrasonic atamai fou o loʻo i ai se laupapa eletise mo le faʻatonutonuina o taʻiala e pei o le mana tuʻuina atu o le eletise, ma pe a le fetaui faʻamaufaʻailoga e manaʻomia e le vibrator, o le ai ai se mea vevela.

Fofo: Talu ai o le masini uelo ultrasonic o le a faʻapipiʻiina aʻo leʻi alu ese, o lenei tulaga e seasea

O le vevela o le pu o le Ultrasonic o se mea masani, aua o le masini uelo ultrasonic e masani ona gaosia ai le vevela e ala i le vibration friction, ina ia faʻafefeteina ma faʻafefete vaega e manaʻomia ona faʻapipiʻiina i le oloa, ma o le a gaosia le tele o le vevela i le taimi o le gaioiga, ma o le a vave ona mou atu le vevela pe a maeʻa le riveting

O lenei faʻafitauli e mafai ona mafua mai i le siosiomaga faʻaogaina o le masini, ma e tatau ona tuʻu le masini uelo ultrasonic i totonu o se nofoaga malulu ma malulu ina ia mautinoa e mafai e le ulu uelo ona faʻamalo le vevela i le taimi.

Fofo: Tu'u se la'au i tafatafa o le ulu uelo e fesoasoani i le fa'amama'ese o le vevela.

Afai o le ulu ultrasonic e masani ona vevela ma faʻaauau, o lona uiga o loʻo i ai se faʻafitauli i vaega, ma e manaʻomia tele le siakiina o le faʻafitauli o le pito i luga lava ia, o le vibrator (o le tuufaatasiga o le transducer ma le amplitude rod e taʻua o le vibrator), ma le ipu eletise ultrasonic.


Taimi meli: Me-30-2022